Ολες οι εκδηλωσεις

Θέατρο

22 Αυγούστου 2024

ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ-ΡΕΔΕΣ

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, έχοντας  ξεχωρίσει στο χώρο του θεάτρου για παιδιά με τις ευφάνταστες παραστάσεις, τις μουσικές, τα τραγούδια και τα κείμενά της, δημιουργεί…

ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ-ΡΕΔΕΣ

Περιγραφή εκδήλωσης

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, έχοντας  ξεχωρίσει στο χώρο του θεάτρου για παιδιά με τις ευφάνταστες παραστάσεις, τις μουσικές, τα τραγούδια και τα κείμενά της, δημιουργεί φέτος, μια νέα μουσικο-θεατρική παράσταση βασιζόμενη στην ιδέα ενός “καλλιτεχνικού τσίρκου” και στους κανόνες της slapstick κωμωδίας, για μια ξέφρενη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Οι «ΝΤΟΡΕΜΙΡΕΔΕΣ», με τη θεατρική δομή ενός musical αλλά και τη ζωντάνια μιας πραγματικής συναυλίας, μεταλλάσσουν διαρκώς τη θεατρική σκηνή μετατρέποντάς την, τη μία σε ένα θεατρικό πανδαιμόνιο και, την άλλη, σε μια πίστα για ξέφρενο τραγούδι και χορό! Επί σκηνής, πέντε ταλαντούχοι μουσικοί-ηθοποιοί, ερμηνεύουν τραγούδια, κάνουν μουσικούς αυτοσχεδιασμούς αλλά και χιουμοριστικά θεατρικά σκετς και αφηγούνται μια όμορφη ιστορία φιλίας που διασκεδάζει και συγκινεί. Πρόκειται για μια μουσική παρέα με ιδιαίτερους χαρακτήρες που ξέρει να δημιουργεί, να διασκεδάζει μα – πάνω απ’ όλα- να ξεπερνά κάθε δυσκολία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

«Οι Ντορεμιρέδες είναι μια υπέροχη μουσική μπάντα, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις γαργαλιστικές της μελωδίες, τους χοροπηδητούς ρυθμούς και τους ξεκαρδιστικούς στίχους των τραγουδιών της.

Ήταν όμως πάντα έτσι; Όχι βέβαια! Στην αρχή, τα μέλη της δεν ήξεραν καν μουσική!

Πώς δημιουργήθηκαν λοιπόν οι ΝΤΟΡΕΜΙΡΕΔΕΣ; Ήταν από πάντα φίλοι ή μήπως μια παράξενη συγκυρία του χρόνου και της στιγμής τους έσμιξε για πάντα;

Φωτίζοντας το παρελθόν, αναδύεται η τρομερή τους ιστορία, ενώ θα δούμε όλες τις πρόβες και τις απίστευτές περιπέτειες που τους έκαναν αυτό που είναι σήμερα: η καλύτερη μπάντα του κόσμου!»

Οι ταλαντούχοι ερμηνευτές που εμφανίζονται επί σκηνής, παίζουν ζωντανά πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα ενώ, παράλληλα, παίρνουν μέρος σε εύστοχα gags και κωμικές φάρσες με πρωταγωνιστές ακόμα και τους μικρούς και μεγάλους θεατές! Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ αλλά και η διάδραση, αφού σε αρκετά σημεία οι θεατές, καλούνται να συμμετέχουν ενεργά προτείνοντας, στηρίζοντας, παίζοντας μουσική, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τους ήρωες της ιστορίας να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Την  ιδέα, τα κείμενα και τις μουσικές υπογράφουν οι αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη (Ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τα  θεατρικά τους κείμενα, τα βιβλία και τις μουσικές τους) ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο έμπειρος Johnny O. Στο ρόλο του Μαέστρου ο Αλέξης Κωτσόπουλος. Τα τραγούδια που θα ακουστούν προέρχονται από τους επιτυχημένους δίσκους της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, ενώ θα ακουστούν πολλές καινούργιες μελωδίες, ορχηστρικά και τραγούδια, αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών (και όχι μόνο!) τραγουδιών.

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Ηλίας Άλγκαρ, Αλέξης Κωτσόπουλος, Γιάννης Μαστρογιάννης, Μαριάννα Παπαθανασίου, Περικλής Σιούντας.

 Ιδέα – Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Johnny O.

Στίχοι: Έμη Σίνη

Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου

Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός

Τεχνικός σύμβουλος: Γιώργος Ζιώτας

Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Βίντεο: Θωμάς Γκίνης

Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη, ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Χρήσιμα

Ωρα Εναρξης 20:30 – οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Προπώληση εισιτηρίων 10 ευρώ – Στο Ταμείο 12 ευρώ
Σημεία Προπώλησης από 22/07 :
Ιστιοπλοικός Ομιλος Παλιό Λιμάνι – και Διαδικτυακά στο
www.ticketservices.gr

Πληροφορίες για την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ:

www.kopernikos.gr

https://www.facebook.com/omadakopernikos/

https://www.youtube.com/user/omadakopernikos

https://www.instagram.com/omadakopernikos/