Ολες οι εκδηλωσεις

Θέατρο

3 Νοεμβρίου 2022

Ευτυχισμένες μέρες – του Σάμιουελ Μπέκετ

Η ομάδα παραστατικών τεχνών Ενοδία παρουσιάζει το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας “Ευτυχισμένες μέρες” του Σάμιουελ Μπέκετ.

Ευτυχισμένες μέρες – του Σάμιουελ Μπέκετ

Περιγραφή εκδήλωσης

Η ομάδα παραστατικών τεχνών Ενοδία παρουσιάζει το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας “Ευτυχισμένες μέρες” του Σάμιουελ Μπέκετ.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Αυγούστου στα Τείχη του Ηρακλείου, επιστρέφουμε μόνο για μία παράσταση  στα Χανιά  στις 3 Νοεμβρίου 2022  στις 9.00 το βράδυ στο θέατρο Βλησίδη.

Το κορυφαίο έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, οι «Ευτυχισμένες Μέρες» (1961) του νομπελίστα συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ.

Ένα πελώριο νυφικό, απομεινάρι ενός φθαρμένου έγγαμου βίου, καλύπτει έναν λόφο μυστικών και αναμνήσεων. Αυτός είναι ο τόπος (μη) δράσης των δύο ηρώων, της Γουίνι και του Γουίλι, ενός ιδιόρρυθμου ζεύγους που αγωνίζεται να συνυπάρξει και να συνδιαλλαγεί εκ νέου σε έναν κυκεώνα ασυνεννοησίας. Μισοθαμμένη αρχικά μέχρι τη μέση και αργότερα μέχρι τον λαιμό, η Γουίνι πασχίζει να επικοινωνήσει δίνοντας αξία ακόμη και στις πιο ανούσιες λεπτομέρειες, καθώς ο χρόνος περνάει αδιάκοπα σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα του. Τοποθετημένη στο κέντρο της σκηνής, αντανακλά συνάμα την αγωνία της ύπαρξης και του καθημερινού αγώνα για να κρατηθεί κάποιος στη ζωή. Μέσα στον στατικό παραλογισμό και το γκροτέσκ περιβάλλον του μπεκετικού σύμπαντος εξελίσσεται ένας κλαυσίγελος για την ίδια τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αλλά και την αποτυχία του θεσμού του γάμου, όταν το «μαζί» καταντάει πια μια μηχανική διαδικασία. Η σκιώδης πλευρά της αγάπης και η βάσανος της (συνπαρξης!

Συντελεστές

 “Ευτυχισμένες μέρες” του Σάμιουελ Μπέκετ.
Μετ
άφραση:Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Σκηνογραφία: Ευαγγελία Καμπουράκη
Φωτιστής :Σπύρος Μπουρλέσιας
Γουίννι: Ρανια Πλατακη
Γουίλλι: Λευτέρης Πασπαράκης

Χρήσιμα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 
Ώρα: 9.00
Θέατρο Βλησίδη, Χανιά.

Γενική Είσοδος: 12€ 
Μειωμένη Είσοδος (Φοιτητές, Άνεργοι): 10€
Ατέλεια ΣΕΗ: 5€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6976331107

(οι κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά)