Ολες οι εκδηλωσεις

Εκθεση

20 Απριλίου 2024 - 31 Αυγούστου 2025

«Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» – έκθεση φωτογραφίας

Ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας για τα «Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» στον Ρωσικό Στρατώνα!

«Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» – έκθεση φωτογραφίας

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας για τα «Παραδοσιακά Κρητικά Επαγγέλματα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 18:00, στον Ρωσικό Στρατώνα. Το κτίριο των Ρωσικών Στρατώνων είναι μία σύγχρονη Στέγη για την ανάδειξη της παράδοσης και φιλοξενεί δράσεις (εργαστήρια, παρουσιάσεις, κ.ά.), που αναδεικνύουν την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Κατά την επίσημη έναρξη της έκθεσης, στις 20 Απριλίου, οι τεχνίτες των παραδοσιακών επαγγελμάτων θα αφηγηθούν ιστορίες για την τέχνη τους, ενώ θα γίνει και προβολή μικρών ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, ο Μουσικός Σύλλογος «Χάρχαλης» θα «μυήσει» μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής.

Η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες 20 παραδοσιακών επαγγελμάτων, θα λειτουργεί καθημερινά και συμπληρώνει το έργο ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας του Δήμου Χανίων, για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, που τείνουν να εξαφανιστούν. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από κωδικό QR που οδηγεί σε βίντεο όπου εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τους παραδοσιακούς τεχνίτες να περιγράφουν και να αναλύουν την τέχνη τους.

Την φωτογράφηση των χειροτεχνών ανέλαβε ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης ενώ πληροφορίες καθώς και πλούσιο πολυμεσικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες) βρίσκεται στην ιστοσελίδα chania-heritage.gr.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Συντελεστές

Υπεύθυνος φωτογραφικού project: Μιχάλης Καλαϊτζάκης

Φωτογράφοι: Μιχάλης Καλαϊτζάκης – Γιάννης Μαρκογιαννάκης

Γραφιστική επιμέλεια: Βασίλης Πιτσώνης, scripta

Επαγγέλματα που παρουσιάζονται: Αγγειοπλάστης, Αμαξάς, Βαρελάς, Βιβλιοδέτης, Βυρσοδέψης, Καμπανάς, Καραβομαραγκός, Καρεκλάς, Μαχαιράς, Οργανοποιός, Παρασκευαστής Χειροποίητου Φύλλου, Πλέκτες & Κοπτοράπτες Ενδυμάτων, Σαπωνοποιός, Τερζής, Τυπογράφος, Υφάντρα, Φωτογράφος, Χαλκιάς, Χειριστής Μηχανής Κινηματογράφου, Ψαράς

Χρήσιμα

Ρωσικός Στρατώνας, Στέγη για την Ανάδειξη της Παράδοσης

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες: 09:00 -14:00 (Κατόπιν Ραντεβού)

Η έκθεση είναι προσβάσιμη και κατά της ώρες λειτουργίας του χώρου για άλλες δράσεις (εργαστήρια, παρουσιάσεις κλπ)

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες για την έκθεση: 2821341613

Ιστοσελίδα: www.chania-heritage.gr

Η εκδήλωση προστέθηκε στο καλάθι.   Προβολή καλαθιού

Γενική είσοδος

Είσοδος Ελεύθερη