Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

3 Οκτωβρίου 2023

«Υπερ-Στράτα και παραδοσιακό γεύμα»

Οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023.

«Υπερ-Στράτα και παραδοσιακό γεύμα»

Περιγραφή εκδήλωσης

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023, διοργανώνει το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου 2023 (εξ’ αναβολής από την προηγούμενη εβδομάδα) μία σειρά από δράσεις με επίκεντρο το Ενετικό λιμάνι της πόλης.

Α. «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»
Πλατεία Κατεχάκη – Τρίτη 3/10/2023, 19:30 (ώρα προσέλευσης)
Παράθεση Παραδοσιακού Κρητικού Γεύματος με εδέσματα και προϊόντα του τόπου μας και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους συμμετέχοντες Συλλόγους.

Β. «Υπερ-Στράτα»: Κορύφωση της “Παραδοσιακής Στράτας” με τη συμμετοχή όλων των παραδοσιακών συλλόγων
Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Τρίτη 3/10/2023, 20:00

Για 2ο συνεχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμος Χανίων οργάνωσε την αναβίωση του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού δρώμενου της “Παραδοσιακής Στράτας” στο Ενετικό Λιμάνι και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και με μοναδικό τρόπο πρόβαλε την ιδιαίτερη πολιτιστική μας ταυτότητα, με συμμετοχή όλων των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Αυτή την Τρίτη όλοι οι συμμετέχοντες Σύλλογοι μαζί θα ξεκινήσουν από το Φρούριο Φιρκά (19:30) και θα διασχίσουν το Ενετικό Λιμάνι, θα κάνουν χοροστάσι στο Γιαλί Τζαμί (20:45) και θα καταλήξουν στην Πλατεία Κατεχάκη (20:00).

Ο Δήμος Χανίων θα βραβεύσει τους Συλλόγους και φορείς για την εθελοντική τους συμμετοχή και προσφορά.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι:
Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων “Βιγλάτορες”, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Γηγενής”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Τα Σφακιά”, Μουσικοχορευτικός ‘Όμιλος Χανίων “Αροδαμός”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Το Μετερίζι”, Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου “Η Σκλόκα”, Παραδοσιακός Σύλλογος “Σταυραετοί”, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Το Αντάμωμα”, Καλλιτεχνικός Σύλλογος Χανίων “Κρητικές Μαδάρες”, Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Καγιαλές”, Χανιώτικο Μουσικό Εργαστήρι “Ζάλος”, ΑΧΣ “Dale Paso”, Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ρόδο”.

Χρήσιμα

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
Ώρα: 19:30 (ώρα προσέλευσης)
Πλατεία Κατεχάκη