Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

2 Απριλίου 2023

Κατανοώντας τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Για την ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, ο Σύλλογος  Αsperger Χανιά θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση για εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τον Τομέα της Δικαιοσύνης.

Κατανοώντας τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Περιγραφή εκδήλωσης

“Κατανοώντας τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού”

Για την ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, ο Σύλλογος  Αsperger Χανιά σε συνδιοργάνωση με την Τοπική Διοίκηση Χανίων  Κρήτης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ θα πραγματοποιήσει  ενημερωτική δράση για εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τον Τομέα της Δικαιοσύνης.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: «ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ»

Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυσκολίες στην επικοινωνία που εμφανίζουν τα άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού, ώστε να τα αντιμετωπίζουν κατάλληλα και με την ανάλογη ευαισθησία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:45-11:00 Προσέλευση-Εγγραφές

11:00-11:30 Χαιρετισμοί

11:30-11:50 Ομιλία από τον Γεώργιο Βαγιωνή, Παιδοψυχίατρο, MSc «Το φάσμα του αυτισμού συναντά τα Σώματα Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη»

12:00-12:20 Ομιλία από την Ιλιάνα-Στυλιανή Στρατινάκη, Λογοθεραπεύτρια, MEd «Κατανόηση και υποστήριξη της επικοινωνίας των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού»

12:30-13:00 Ερωτήσεις

Παρουσίαση-Συντονισμός: Κατερίνα Ζομπανάκη, Προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Χρήσιμα

Κυριακή 2 Απριλίου 2023
Ώρα: 11.00 – 13.00
Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

 

Είσοδος Ελεύθερη.