Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

15 Ιουνίου 2024

Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων

Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων

Περιγραφή εκδήλωσης

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το επάγγελμα του οργανοποιού το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στις 11:30π.μ. στον Ρώσικο Στρατωνα.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά. Αρχικά, τα παιδιά θα αντλήσουν έμπνευση από μια ιστορία η οποία θα περιλαμβάνει το νήμα της ιστορίας της τέχνης του οργανοποιού και στην συνέχεια, το κάθε παιδί θα φτιάξει το δικό του μουσικό όργανο και έπειτα θα το ζωγραφίσει με τα χρώματα που επιθυμεί.

Ο Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων με στόχο να φιλοξενήσει δράσεις που αναδεικνύουν την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά,

γεμίζει παιδικές φωνές κάθε Σάββατο, με δωρεάν δράσεις που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και έχουν ως στόχο να τους φέρουν κοντά με την παράδοση του τόπου μας.

Συντελεστές

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν.

Χρήσιμα

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ημέρες και ώρες 28213 41613.

Οι κρατήσεις θα γίνονται από την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.