Ολες οι εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις

29 Ιουνίου 2022 - 3 Ιουλίου 2022

1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

5 ημέρες, περισσότερες από 60 εκδηλώσεις και 100 ομιλητές από 7 χώρες έρχονται στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά. Θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29/06…

1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Περιγραφή εκδήλωσης

5 ημέρες, περισσότερες από 60 εκδηλώσεις και 100 ομιλητές από 7 χώρες έρχονται στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά.
Θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29/06 έως και την Κυριακή 03/07 σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το Chania Book Festival θα διερευνήσει την έννοια του συνόρου και του ορίου στα πεδία της λογοτεχνίας, της ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής μέσα από πολύμορφες συζητήσεις και παρουσιάσεις, με κεντρικό θέμα «Στις γραμμές των Συνόρων».
Θα πραγματοποιηθούν επίσης αφηγήσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και σεμινάρια, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία να φέρει κοντά το αναγνωστικό κοινό με τους δημιουργούς.
Η φιλοδοξία του νέου Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί σε ετήσιο θεσμό διεθνούς χαρακτήρα με προσκλήσεις σημαντικών ξένων και Ελλήνων συγγραφέων, ακαδημαϊκών και διανοούμενων.
Στόχος η δημιουργία μιας γιορτής βιβλίου στα Χανιά που θα διερευνά την φιλαναγνωσία και θα καλεί τον κόσμο να εντάξει το βιβλίο στη ζωή του.

Χρήσιμα

Τετάρτη 29/06 έως και την Κυριακή 03/07

Χώροι εκδηλώσεων
-Θέατρο  Μίκης Θεοδωράκης
-Μεγάλο Αρσενάλι
-Γιαλί Τζαμί
-Φιλιλογικός Σύλλογος “Χρυσόστομος”
-Φορτέτζα
-Χώρος Τέχνης Χανίων

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για κάθε ημέρα.