Ολες οι εκδηλωσεις

Χορός

14 Μαΐου 2023

Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα

από  τους Δανάη & Διονύσιος.

Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα

Περιγραφή εκδήλωσης

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού «Dance Days Chania» σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, παρουσιάζουν μια παράσταση για όλη την οικογένεια!

Λίγα λόγια για το έργο από τους δημιουργούς:
“Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα”, είναι ένα έργο για όλες τις ηλικίες και στόχος του είναι να φέρει το νεανικό κοινό κοντά στον χορό, με σκοπό να δημιουργήσει ένα χώρο για την πρώτη τους συνάντηση με την κίνηση.
Αντλώντας έμπνευση από το “My neighbour Totoro” του Hayao Miyazaki, παρατηρούμε την ιστορία μιας μαγευτικής φιλίας ανάμεσα σε ένα κορίτσι κι ένα μυστήριο αλλά οικείο πλάσμα.
Μεταξύ ενός παραμυθένιου και αληθινού κόσμου, αυτοί οι δύο συναντιούνται.
Ευχόμαστε “Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα” να αποτελέσει την ευκαιρία για να τεθεί το πιο ζωτικό ερώτημα: πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τις νέες ηλικίες;

https://www.facebook.com/DanaeDionysios/videos/napi-the-girl-and-the-bubble/1283889275522716
https://www.facebook.com/DanaeDionysios/videos/napi-the-girl-and-the-bubble/447993573556656

Η Δανάη και ο Διονύσιος είναι δύο καλλιτέχνες από την Ελλάδα. Δουλεύουν μαζί από το 2015. Ως μαθητές της φύσης, των ζώων της και των αυτόχθονων πολιτισμών δημιουργούν ιστορίες από την οπτική γωνία του αδάμαστου. Τον καμβά των ιστοριών τους αποτελούν πραγματικά γεγονότα και μύθοι φυλών και άγριων ζώων που δεν επιβίωσαν με την πάροδο των χρόνων ή δεν προσαρμόστηκαν σε νέες συνθήκες. Στις δημιουργίες τους προτείνουν αρμονικές σχέσεις μεταξύ της φύσης και των πλασμάτων της, σπάζοντας έτσι τη στερεοτυπική ιεραρχία, ενώ η ονειρική ατμόσφαιρα της δουλειάς τους δημιουργεί μία σύγκρουση μεταξύ χάους και τάξης. Προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στο εύληπτο και το πρωτοποριακό, εκφράζουν την ιδέα πως η τέχνη είναι ένα καθολικό μέσο επικοινωνίας το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μία γλώσσα δυναμική και συγχρόνως εύθραυστη.

Ως μέρος των προφεστιβαλικών δράσεων του 13ου Dance Days Chania και με στόχο την ενίσχυση και συμμετοχή της κοινότητας, διοργανώνεται επίσης:
Δημιουργικό εργαστήριο με τους Δανάη & Διονύσιος (12 – 14 Μαΐου 2023, Χανιά)

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα όπου οι συμμετέχοντες, θα νιώσουν την ελευθερία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους. Μέσω της φόρμας του παιχνιδιού θα πειραματιστούμε με συνθήκες οδηγημένου ή ελεύθερου διαλόγου και αυτοσχεδιαστικές οδηγίες εμπνευσμένες από τα έργα που απαρτίζουν την ομπρέλα δράσεων “Pilgrims”. Σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούμε την ικανότητα της κίνησης του σώματος, καθώς παράλληλα παρακινούμε την περιέργεια για την εξερεύνησή του. Ολοκληρώνοντας, θα μοιραστούμε μία δομημένη παρουσίαση όσων δοκιμάσαμε τις μέρες του εργαστηρίου.

https://youtu.be/EUIYujlBHDk

Συντελεστές

Διοργάνωση: Σύλλογος Εκφραστικού Χορού Συν-Κίνηση & Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Χρήσιμα

Κυριακή 14 Μαΐου 2023
Ώρα: 18:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Χανιά

Τιμές εισιτηρίων: 7€ (κανονικό), 5€ (παιδικό, μειωμένο)

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Μυθολογία (Μυλωνογιάννη 31, Χανιά 731 35)
                             Κατάστημα Τυρκουάζ (Στρατηγού Τζανακάκη 21, Χανιά 731 34)

Δημιουργικό εργαστήριο με τους Δανάη & Διονύσιος.
Παρασκευή 12 – Κυριακή 14 Μαΐου 2023, Χανιά

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6945793984.