Ολες οι εκδηλωσεις

Προμαχώνας San Salvatore

Περιγραφη χωρου

Τα Ενετικά Τείχη των Χανιών κατασκευάστηκαν από τους Βενετούς για την άμυνα και την περιφρούρηση της πόλης. Οι Ενετοί, αρχικά, επισκεύασαν τα Βυζαντινά τείχη και οργάνωσαν πολεοδομικά την πόλη μέσα στα όριά τους. Ωστόσο, με την αύξηση του πληθυσμού και την επέκταση της πόλης εκτός οχυρωματικών έργων, το 1536 η πόλη οχυρώθηκε για μια ακόμη φορά σε σχέδια και επίβλεψη του διάσημου στα οχυρωματικά έργα Βερονέζου Μichele Sanmichielli, ενώ το 1563 νέες προσθήκες στα τείχη έκαναν οι G. Savorgan και ο ναύαρχος Renier. Τα Ενετικά τείχη κατασκευάστηκαν με τέσσερις προμαχώνες, πύργους κι εξωτερική τάφρο. Είχαν σχήμα σχεδόν τετράγωνο, κι εκτείνονταν σε μια περίμετρο 3085m, ενώ μια τάφρος μήκους 1942m, βάθους 10 και πλάτους 50m, εκτεινόταν παράλληλα με τα τείχη. Προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί οι προμαχώνες ενισχύονταν από μικρότερες κατασκευές, τους επιπρομαχώνες, που ήταν ένα επίπεδο πιο ψηλά από τους προμαχώνες. Ο Προμαχώνας San Salvatore βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία των ενετικών οχυρώσεων.

Πήρε το όνομά του από τη μονή του San Salvatore που σώζεται στην περιοχή. Βρίσκεται στα δυτικά του Φρουρίου Φιρκά. Επάνω από τον προμαχώνα San Salvatore υπάρχει ο ομώνυμος τετράπλευρος επιπρομαχώνας που κάλυπτε μαζί με το Φρούριο Φιρκά την περιοχή της θάλασσας και ένα τμήμα της δυτικής πλευράς των οχυρώσεων.

Πληροφοριες

  • ΔιεύθυνσηΠειραιώς 73
  • Google Maphttps://goo.gl/maps/GqkaioNZjZFC3iWm7
  • Διαχείριση χώρουΑντιδημαρχία Πολιτισμού
  • Τύπος χώρουΥπαίθριος Χώρος

Παροχες χωρου

Τεχνικα χαρακτηριστικα χωρου

Διαχείριση Χώρου

Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Κατηγορίες εκδηλώσεων
  • Εξωτερικός Χώρος
Τύπος χώρου

Υπαίθριος Χώρος

Επίπεδα

Παροχές
Χωρητικότητα (άτομα)

Μέγεθος Χώρου (τ.μ.)

Mήνες Λειτουργίας

Ιανουάριος - Μάρτιος

Πρόσβαση οχημάτων παραγωγής στη σκηνή

Όχι

Καμαρίνια

Όχι

WC καμαρινιών

Όχι

Πρόσβαση ΑΜΕΑ στη σκηνή

Όχι

Κερκίδα

Όχι

Ίντερνετ

Όχι

Χώρος ταμείου

Όχι

Αυλαία

Όχι

Ανελκυστήρας

Όχι

Δυνατότητα streaming

Όχι

Κράτηση χώρου

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την εκδήλωση σας παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα ή απευθείας στο email [email protected]

    Άλλοι χώροι