Ολες οι εκδηλωσεις

Μονή Αρκαδίου

Περιγραφη χωρου

Η Μονή Αρκαδίου είναι ιστορική Μονή στην περιοχή της Κοινότητας Αμνάτου του Δήμου Ρεθύμνης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Κρήτης. Η πρώτη μορφή της μονής πιθανολογείται ότι οικοδομήθηκε είτε κατά την περίοδο 961 με 1014, είτε στα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας.[1]

Βρίσκεται σε ένα εύφορο οροπέδιο 23 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.

Το σημερινό καθολικό (εκκλησία) χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από την επίδραση της Αναγέννησης. Αυτή η επιρροή είναι ορατή στην αρχιτεκτονική, η οποία αναμειγνύει τόσο ρωμαϊκά όσο και μπαρόκ στοιχεία. Ήδη από τον 16ο αιώνα, το μοναστήρι ήταν χώρος επιστήμης και τέχνης και διέθετε σχολείο και πλούσια βιβλιοθήκη. Σε ένα οροπέδιο, το μοναστήρι είναι καλά οχυρωμένο και περιβάλλεται από ένα χοντρό και ψηλό τείχος.

Το μοναστήρι έπαιξε ενεργό ρόλο στην κρητική αντίσταση της Τουρκοκρατίας κατά την Κρητική εξέγερση του 1866. 943 Έλληνες, κυρίως γυναίκες και παιδιά,[2] αναζήτησαν καταφύγιο στο μοναστήρι. Μετά από τρεις μέρες μάχης και με εντολή του ηγουμένου της μονής, οι Κρήτες ανατίναξαν βαρέλια με πυρίτιδα, επιλέγοντας να θυσιαστούν παρά να παραδοθούν.

Πληροφοριες

Παροχες χωρου

Τεχνικα χαρακτηριστικα χωρου

Διαχείριση Χώρου

Κατηγορίες εκδηλώσεων
  • Εκκλησία
  • Εξωτερικός Χώρος
Τύπος χώρου

Υπαίθριος Χώρος

Επίπεδα

Ισόγειο

Παροχές
Χωρητικότητα (άτομα)

Μέγεθος Χώρου (τ.μ.)

Mήνες Λειτουργίας

Ιανουάριος - Μάρτιος

Πρόσβαση οχημάτων παραγωγής στη σκηνή

Όχι

Καμαρίνια

Όχι

WC καμαρινιών

Όχι

Πρόσβαση ΑΜΕΑ στη σκηνή

Όχι

Κερκίδα

Όχι

Ίντερνετ

Όχι

Χώρος ταμείου

Όχι

Αυλαία

Όχι

Ανελκυστήρας

Όχι

Δυνατότητα streaming

Όχι

Άλλοι χώροι