Ολες οι εκδηλωσεις

Festival

22 Ιουλίου 2024 - 26 Ιουλίου 2024

Chania International Photo Festival

415 Καλλιτέχνες απο 71 χώρες!

Chania International Photo Festival

Περιγραφή εκδήλωσης

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery, και το Δήμο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί και θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά. Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση φωτογράφων σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει ότι το Φεστιβάλ αυτό έχει πλέον γίνει θεσμός και αποτελεί πόλο έλξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αριθμός των υποβολών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο αποτελεί απόδειξη ότι το Φεστιβάλ κάθε χρόνο γίνεται και πιο γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο και προσελκύει όλο και περισσότερους φωτογράφους.

Αυτή τη χρονιά στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί δουλειά από περίπου 450 καλλιτέχνες παρόλο που οι υποβολές των καλλιτεχνών αυξήθηκαν, λόγω του περιορισμένου χώρου που είχαμε φέτος στη διάθεσή μας, αναγκαστήκαμε να κάνουμε μία πολύ αυστηρή επιλογή και να αποκλείσουμε πολλούς καλλιτέχνες με αξιόλογη δουλειά, επειδή γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να φιλοξενήσουμε περισσότερα έργα.

Και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έχουν εκθέσει δουλειά τους προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα νησιά Μπαρμπάντος, το Καζακστάν, η Παλαιστίνη, οι Βερμούδες και άλλες.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Επίσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις καθώς και ο καθιερωμένος πια 7ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.