Εκδηλώσεις
Αναζητηση
#Εκδηλώσεις

Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη

Περιγραφη εκδηλωσης

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του eTwinning προγράμματος το 1ο , 3ο , 4ο, 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών,το 2ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου, το2ο, 5ο, 14ο,19ο, 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων και το 2ο Νηπιαγωγείο Περιβολίων παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: “Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη”.

Μέσα από συνεργατικές και δημιουργικές δράσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά βιογραφικά στοιχεία του Μίκη Θεοδωράκη, να ανακαλύψουν ορισμένους από τους μουσικούς θησαυρούς του και να εκφραστούν θεατρικά και εικαστικά μέσα από τα μουσικά του έργα. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, αν και σύντομο, έδωσε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στη μουσική κληρονομιά του μεγάλου Έλληνα-Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Στόχος, πέρα από την εκπαιδευτική διάσταση, ήταν να αναδειχτεί η συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία του δικτύου ως ένα θετικό παράδειγμα πρακτικής. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, προβάλλετε τη σημασία της ενότητας και της συλλογικότητας για ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος, Η δράση θα κορυφωθεί με μια ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος και θα αποδωθεί φόρο τιμής στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη για την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που μας χάρισε.

Σε αυτή τη δράση αρωγός ήταν ο κ. Αγοραστάκης Γεώργιος, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, που παραχώρησε το πρωτότυπο υλικό και διαρκώς υποστήριξε την επιτυχή υλοποίηση της δράσης και ο κ. Περάκης Νικόλαος, καταξιωμένος μουσικός και Μαέστρος της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων,που καθοδήγησε και προετοίμασε μουσικά τους μαθητές.

 

Χρησιμα

Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ώρα: 19.30

Eίσοδος Ελεύθερη

Εγγραφείτε στο newsletter