Εκδηλώσεις
Αναζητηση
#Θέατρο

Κοιμόμαστε όρθιοι

Μία οικογενειακή κωμωδία καταστάσεων του Παναγιώτη Ζαφείρη, από την θεατρική ομάδα T for Techni, με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Φίνος Φιλμ.

Κοιμόμαστε όρθιοι

Περιγραφη εκδηλωσης

Το “Κοιμόμαστε όρθιοι” είναι μία οικογενειακή κωμωδία καταστάσεων του Παναγιώτη Ζαφείρη, που οι χαρακτήρες της μεσολαβούν ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα , και η πλοκή της ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Φίνος Φιλμ την εταιρεία που προσέφερε για πάνω από 40 χρόνια 91 κωμωδίες γύρω από την ελληνική πραγματικότητα, το έργο αυτό φιλοδοξεί να θυμίσει αυτήν την οικεία σε όλους μας ατμόσφαιρα. Ωστόσο αυτό γίνεται χωρίς να αγνοούνται η ζωή, οι συνθήκες και οι χαρακτήρες της σύγχρονης εποχής.

Ο Κώστας και η Δήμητρα, ζευγάρι σαραντάρηδων χωρίς παιδιά και με ένα σωρό οικονομικά προβλήματα αγωνίζονται με γκρίνιες και ..όνειρα να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Η βιοπάλη ωστόσο αυτή διακόπτεται από την ματαιοδοξία, την οκνηρία και την πεποίθηση ότι η ζωή τους ‘’χρωστάει’’.
Το ζευγάρι των Αυστραλών, είναι ένα τρικ δανεισμένο από την εποχή του 1960, που δείχνει την ‘’προκοπή’’ των Ελλήνων του εξωτερικού, ωστόσο όμως χωρίς την ποιητική νοσταλγία για την πατρίδα καθώς απολαμβάνουν μία στρωμένη ζωή κάτι από το οποίο θέλει να επωφεληθεί και το πρωταγωνιστικό ζευγάρι.
Η σπιτονοικοκυρά που εισβάλλει κάθε τόσο επαναφέροντας τους στη σκληρή πραγματικότητα είναι ένας χαρακτήρας που όλοι γνώρισαν στις ταινίες της ‘’χρυσής εποχής’’, πλέον όμως όχι σαν φτωχή χήρα που το σπίτι αποτελεί το μόνο της έσοδο αλλά σαν μία σύγχρονη γυναίκα που απολαμβάνει τα εισοδήματα της με διάφορους τρόπους γι’ αυτό και τα κυνηγάει με μανία.
Οι ήρωες εγκλωβισμένοι στα όνειρά , μέσα από κωμικές γκρίνιες και καταστάσεις δε βλέπουν ότι στην ουσία, από μόνοι τους μένουν ακίνητοι ενώ όλα γύρω τους προχωρούν.

*Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από το άνοιγμα της Φίνος Φιλμ.

Συντελεστες

 Θεατρική ομάδα – T for Techni
Παναγιώτης Ζαφείρης

Θεατρικός συγγραφέας-Μεταπτυχιακός Φοιτητής Θεάτρου-Κινηματογράφου
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Ζώη
Κείμενο: Παναγιώτης Ζαφείρη
Παίζουν: Αντωνία Τσιτωνάκη, Παναγιώτη Ζαφείρης, Ιωάννα Μπουμπουκάκη, Θανασης Στρατιδάκης, Στέλλα Βραχνάκη
Φώτα -Ήχος: Μικαέλα Παπά
Σκηνικά: Ζαφείρης και υιός
Κουστούμια: Θεοδώρα Ζώη
Μακιγιάζ: Φρόσω Ανδρεαδάκη

Χρησιμα

Πέμπτη 18 & Παρασκευή 19 Μάϊου
Ώρα: 21:30
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Είσοδος 10 €

Τηλ κρατήσεων : 6949312188 & 6987752208

Εγγραφείτε στο newsletter