Ολες οι εκδηλωσεις

Συναυλίες

21 Ιουλίου 2023

Γιώργος Περβολαράκης FAFLÁGOS

Γιώργος Περβολαράκης solo: FAFLÁGOS – New*Sea*Wave vol.6_eléctro & Ιστορίες Θεάτρου.
Κλασική κιθάρα, φωνή, soundscapes, electronics.

Γιώργος Περβολαράκης FAFLÁGOS

Περιγραφή εκδήλωσης

Επισκέπτεται τα Χανιά, για να παρουσιάσει την 6η εκδοχή του FAFLÁGOS—New*Sea*Wave ο διακεκριμένος μουσικός Γιώργος Περβολαράκης, ιδρυτικό μέλος των πολυβραβευμένων και πολυταξιδεμένων σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου Miscelanea Guitar Quartet, Dr.Opin και Breloque Theater Group, βραβευμένος δε τον Ιούνιο του 2021 με το STELLA*20 της ASSITEJ Austria για τη σύνθεση και εκτέλεση επί σκηνής της μουσικής στη βασισμένη στο μυθιστόρημα «O Hλίθιος» του Φ. Ντοστογιέφσκι θεατρική παράσταση “IDIOTen-die welt steht kopf” («ΗΛΙΘιοι – ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω»), παραγωγής του TATU Theater Salzburg.

Οι σόλο συναυλίες του Γιώργου Περβολαράκη αποτελούν συνολικά ένα πείραμα εν εξελίξει μέσα στoν χρόνο.
Η συγκεκριμένη 6η εκδοχή είναι διανθισμένη με συνθέσεις του για 2 θεατρικές παραστάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στο 2023 και αποτελεί ένα πλούσιο -πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό- μουσικό ψηφιδωτό στον πυρήνα του οποίου λάμπει η κλασική κιθάρα, άλλοτε μέσα στη μοναχικότητά της από την μπαρόκ εποχή μέχρι το εύθραυστο σήμερα και άλλοτε συνδεδεμένη με εφέ ηλεκτρικής κιθάρας και πλαισιωμένη από θεατρικά ηχοτοπία (soundscapes) σχεδιασμένα από τον ίδιο, από διακριτικούς έως και πιο θορυβώδεις ηλεκτρονικούς ήχους και από τη φωνή του, με το θέατρο να αναδύεται μέσα από τη μουσικότητα και τη μουσική μέσα από τη θεατρικότητα.

O ίδιος σημειώνει:
“Ο Φαφλάγκος είναι ένας μαγευτικός κόλπος του Νότιου Κρητικού —ή Λιβυκού— Πελάγους δυτικά της αρχαίας Σιδωνίας. Εκεί ο παφλασμός της θάλασσας δε σταματά να αντηχεί ποτέ ενώ το καλοκαίρι τα τζιτζίκια μοιάζουν να τραγουδούν όλες τις μελωδίες που γεννιούνται στις ακτές αυτού του κόσμου. Είναι τόπος ανατολής και δύσης, αναχώρησης κι επιστροφής, τόπος όπου το 2017 σχηματίστηκε η πρώτη εκδοχή αυτών των σόλο συναυλιών μου την οποία δε θα μπορούσα να είχα ονομάσει διαφορετικά παρά FAFLÁGOS.”

Γιώργος Περβολαράκης, Μάιος 2023
www.yorgospervolarakis.com

Συντελεστές

Ηχος / Φώτα: Δημήτρης Χατζάκης

Χρήσιμα

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023
Ώρα: 21:00
Προμαχώνας San Salvatore

Τιμή Εισόδου: 10 Ευρώ