Ολες οι εκδηλωσεις

Μέσα στην αγελάδα – μια ιστορία μεταμόρφωσης • Μπ.Γαλιατσάτος

Ανοιχτά Πανιά 2022 | δράση τρίτη

Θεατρική παράσταση

Μέσα στην αγελάδα – μια ιστορία μεταμόρφωσης

Μπάμπης Γαλιατσάτος

19 – 22 Αυγούστου 2022, 21:00

Προμαχώνας Σαν Σαλβατόρε, Χανιά

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης

 

Μέσα στην αγελάδα – μια ιστορία μεταμόρφωσης

4 πρόσωπα στην εξοχή προσπαθούν να νικήσουν τη ραστώνη ενός καλοκαιρινού απογεύματος. Ξεκινώντας ένα γαϊτανάκι ιστοριών και συζητήσεων με όχημα τη λογοτεχνία και την ποίηση, καταβυθίζονται σε μία υπαρξιακή αναζήτηση της μεταμόρφωσης. Ακολουθώντας την πορεία των σκέψεων της Πασιφάης, της πρώτης θνητής γυναίκας που αποφάσισε η ίδια να μεταμορφωθεί για ένα ερωτικό πάθος, ανακαλύπτουν πώς η ψυχή περιλαμβάνει το ίδιο το σώμα.

Συντελεστές:

Ιδέα σκηνοθεσία  δραματουργία: Μπάμπης Γαλιατσάτος
Παίζουν: Ιώ Ασηθιανάκη, Όλγα Θεοφανοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Δημήτρης Λώλης
Σκηνικά –  κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Κολπονδίνου
Κίνηση: Όλγα Θεοφανοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Λώλης

Παράλληλη δράση:

Συζήτηση μετά την παράσταση | 20 Αυγούστου
Στις 20.08 θα ακολουθήσει συζήτηση με την Βασιλική Καράγιωργα, Ψυχίατρο-Παιδοψυχίατρο MD, επιπρόσθετο προσωπικό- επίκουρη καθηγήτρια  και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών.

Bιογραφικό:
Μπάμπης Γαλιατσάτος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης του Εθνικού θεάτρου. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους: Ακύλλα Καραζήση, Γιάννη Χουβαρδά, Θέμελη Γλυνάτση, Ζωή Ξανθοπούλου, Γιάννη Μπέζο, Νίκο Χατζόπουλο, Δανάη Θεοδωρίδου, Νατάσσα Τριανταφύλλη, Γιώργο Παλούμπη, Βασίλη Κουκαλάνι, Δανάη Σπηλιώτη, Ιόλη Ανδρεάδη, Ελένη Ευθυμίου, Μαρία Πανουργιά, Ελεάνα Τσίχλη και άλλους. Έχει συμμετάσχει στην παράσταση «Domino» με την ομάδα Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη σε φεστιβάλ της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Αll yesterday’s parties», «Μελάνι», «…και με τι ακριβώς ασχολείστε;» «Ο Μέγας Ανατολικός: ερωτογραφία εν πλω». Έχει παίξει στην ταινία «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου και στη μικρού μήκους «General Cargo» του Κωνσταντίνου Καλογρίδη. Στην τηλεόραση έχει παίξει στη σειρά του itv “The Durrells” σε σκηνοθεσία Roger Goldby.

#anoixtapania


Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2022, θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή Ετζ Χαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

 Στιγμές από την παράσταση Μέσα στην αγελάδα – μια ιστορία μεταμόρφωσης: εδώ

Μέσα στην αγελάδα – μια ιστορία μεταμόρφωσης • Μπ.Γαλιατσάτος